Odp: Mocowanie silnika 1.3 oraz 1.8
Warto sprawdzić średnicę wałka sprzegłowego, bo może się różnić, oraz ilość frezów na wałku, gdyż sprzegło z 1.3 będzie mniejsze od tego z 1.6/1.8, te są zamienne oraz skrzynie w nich o tych samych parametrach.
Co do zmian z całą skrzynią, trzeba sprawdzić łapę tylną i przednią czy poduszki s a tak samo mocowane do sanek, bo np MTX ma tylna poduszke inaczej mocowaną i trzeba ju z zmienić sanki, przy 1.3 nie powinno byc inaczej a le warto sprawdzić.
Sama zmiana wiązek lewej od skrzynki i prawej od kompa jest banalnie prosta, ja to zmieniałem pod domem i zajeło mi to ok 2 godz łazcnie z wymianą skrzynki.
Pamiętaj że pompa paliwa jeśli masz swój 1.3 na wtrysku musi być założona z 1.6/1.8 gdyż ta z 1.3 ma mniejsza wydajność.
Oraz sprawdź czy na skrzynce bezp. ruszy wymieniona pompa, bo niektóre skrzynki nie są kompatybilne z instalacją/pompą, przez co później są problemy z uruchomieniem samej pompy i trzeba się o grzebać, a tak zakładasz skrzynkę i wio. Najlepiej kup skrzynkę bezp. od tego samego auta co i pompa. Instalacja do pompy chyba też się różni ale tego nie wiem na 100% tak że sprawdź bo później będziesz szukał.
Instalacje od kompa i skrzynki do komory silnika są proste i wymienne, nic tam nie tniesz, odłączasz starą i zakładasz nową.
Tylko polecam kupić z jednego auta komplet wiązek, komputera oraz od skrzynki bezp. do komory silnika.
|