Cytat:
|
Bongo głośniejsza praca silnika wskazuje na lekko przyśpieszony kąt wtrysku.
Zbyt późny to bardzo miękka praca silnika.
Nie masz w kole pompy miejsca na trzpień? Podobno właśnie w pompach lucasa wystarczy ustawić wszystko na blokady i powinno być wszystko ok, tak przynajmniej na forum mondeo mówią.
Daj później znać o efektach.
|
A no właśnie nie mam tego miejsca na blokadę. Gość u którego wymieniałem rozrząd (jest też pompiarzem) mówił mi właśnie, że gdybym miał ten element z miejscem na blokadę to nie byłoby o czym gadać, a że nie ma to jest problem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co najlepsze oprócz negatywnych odczuć nic się nie zmieniło na plus - odpalanie dalej do tyłka. Podejrzewałem wężyki przelewowe. Wczoraj wymieniłem i zobaczę co będzie. Dziś jak nie będzie padać to sprawdzę świece. Jednak podejrzewam, że problem tkwił w wężykach przelewowych - wtryski były ściągane bo poprosiłem o sprawdzenie kompresji przy okazji wymiany rozrządu. Wężyki były stare - miały ponad 4lata.
Jak już ustawię sobie ten kąt wtrysku tak jak trzeba to będę musiał obrysować śruby na fasolkach, aby w przyszłości nie było już takich jajec
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.