View Single Post
Stary 24-09-2013, 18:00   #1
michal9o90
ford::amateur

Model: Ford mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008
Domyślnie Immobiliser aktywny, czy istnieje sposób na odblokowanie?

Witam, przepraszam, jeśli niepotrzebnie pisze temat nowy, ale potrzebuję szybko pomocy. Czytałem różne tematy o tym ale w żadnym nie ma konretnej odpowiedzi czy da się to w jakiś prosty sposób zrobić czy jednak trzeba wołać jakiegoś mechanika.

Otóż, rozładował się akumulator.

A dokładniej sprawa była tego typu, iż w samochodzie były resztki paliwa i mówiąc resztki mówię naprawde resztki może 0.5 litra a moze i mniej, misją było dojechać tylko do stacji. Ale drugim problemem jest to iż ForD mondeo 2008r. ma zdechnięty akumulator krotko trzyma, i sytuacja byla taka, samochod odpalony z kabli, wyjeżdzam z parkingu ktory jest troche na gorce wiec musialem pdo gorke wjechac, PACHHH ELKA się wtryniła, oczywiscia jak durna stała i nie wiedziala co robic, ja musialem kombinowac i stało się. Za mało gazu i zgasł, jeszcze próba odpalenia i dupa. Aku zdechł. Samochód nie do ruszenia, i zagradzał drogę wszystkim sąsiadom a to były godziny szczytu, więc musiałem na siłę kręcić kierownicą (bez wspomagania, żeby go zepchnąć) i stała się jeszcze gorsza rzecz. Wyskoczył ten immobiliser i samochodu nie da się odpalić, nawet szyby nie ruszają się nic. Jedyne co dziala to zamek centralny i radio. Prawdopodobnie samochod uznał mnie za złodzieja i zablokował taką mam teorię, nie wiem czy trafną i teraz pytanie czy jest sposób na odblokowanie tego? Czy musze płacić 100zł za odblokowanie?

PS: Z góry przepraszam jestem zielony w tematyce samochodowej, ale pomyślałem, że moze coś poradzicie, bo zaczynam mieć dość płacenia ciągle za odblokowanie. Bo to już nie pierwszy raz. Chyba w końcu zmienię samochód na jakiś normalny HAHA Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez michal9o90 ; 24-09-2013 o 18:03
michal9o90 jest offline   Odpowiedź z Cytatem