Witam serdecznie,
od jakiegos czasu sledze ten watek i zachecony przygodami innych kolegow sprawdzilem u siebie (S-Max poliftowy, grudzien, z SONY 1CD 05-03-08 i duzym Converse+) ze za schowkiem mam wtyczke do BT, jednak kolorki kabelkow z niej wychodzacych zupelnie sie nie zgadzaja z opisami, ktore znalazem.
Poza dwoma wyjatkami - 17 i 34 zgadzaja sie natomiast numery zajetych pinow. 17 to Vbatt (chyba zdublowane na 1
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a 34 to Ground (chyba zdublowane na 33). Wiec moze nie trzeba ich uzupelniac.
Zajete sa obecnie takze piny mikrofonowe (3 i 4, u mnie kabel brazowy i niebieski). W schowku w podsufitce nie mam (nie umiem znalezc) jednak kabla do mikrofonu.
I teraz pytania:
1. Czy zatem ten kabel "mikrofonowy" wychodzacy z modulu BT jest gdzies podlaczony? Dokad prowadza te kable w wiazce? Czy czasem gdzies nie jest dostepna laczowka z tymi kablami? Czy jesli je odetne i w te miejsca podlacze mikrofon bedzie OK czy cos musze jeszcze mostkowac (drugi koniec obcietego)? A moze nie obcinac tylko sie wpiac w te kable ktore juz sa bez ich przcinania?
2. czy zeby dzialal BT audio musze robic te czary IDS-em (ustawienie blednej konfiguracji, ktora dziala) jak w poscie tedi_k
http://forum.fordclubpolska.org/show...1&postcount=38
3. czy wszystkie moduły CS7T-14D212 potrafia mowic po polsku czy musza to byc jakies specyficzne moduly (ktoras wersja AA, AB, AC czy jakos inaczej oznaczone).
4. jesli nie wszyskie rozumieja polski - to czy wszystkie da sie nauczyc po polsku czy tylko jakies specyficzne (jak oznaczone?). Jesli trzeba uczyc to jak sie je uczy? Poprzez upgrade softu czy poprzez montaż w odpowiednim samochodzie na chwile? Czy w pliku firmware znajduja sie polskie komunikaty?
5. czy CS7T-14D212 jesli chodzi o peryferia jest "wymienny" z 8M5T-19C112-Ax to znaczy czy pasuje do niego mikrofon 8M5T-19A391-AB, kod Finis 1532666 oraz manetka 6G9T 13335-BD, kod Finis 1507180 czy tez musi byc do niego inny osprzet?
6. i ostanie - czy ktos wie czym roznia sie mikrofony xM5T-19A391-AB gdzie x to 8 5 albo 4? Czy tylko ksztaltem (i cena) czy specyfikacja? Ma ktos zdjecia tych mikrofonow?
Z gory dzieki za odpowiedzi i pomoc.
Pozdrowienia,
Piotrek