Cytat:
+30% większe zużycie paliwa ,dodatkowo gratis przy takiej przyczepności głośność w kabinie i kilkadziesiąt gram ciężarków więcej na kołach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Akurat na to też zwróciłem uwagę: spalanie podobne do mojego byłego mk3 (zrobiłem około 600-700 km tym autem), ciężarki między 30 a 50 gram na koło, w tym jedno koło miało tylko jeden 5g ciężarek !
Dla mnie bezpieczeństwo to kupić tanią zimówkę i stosunkowo często ją wymieniać na nową. Testy pokazują że zimówka z bieżnikiem 4mm nadaje się do wymiany, bo jak wiadomo nie ma się czym wgryzać w śnieg = brak przyczepności na śniegu. A podczas tamtej zimy widzę u kumpla markowe continentale z bieżnikiem może z 3,5 mm i mówie mu że pod zaśnieżoną górkę już na tym nie wyjedzie i żeby pomyślał o zmianie na nowe. Wtedy stwierdził, że 4 lata temu zapłacił za komplet ponad 2 tys. zł i jeszcze myśli na tych ze 2 sezony pojeździć bo do przepisowych 1,6mm jeszcze daleko, a też szkoda wywalać opon za ponad 2 tys... Czyli tak jak pisałem: ważne że pisze Continental
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.