Hej,
Mój szwagier ma MK2 FL, ostatnio spaliła się żarówka jak w tytule. Okazuje się, że jest to dziwny typ BAZ15D (niesymetryczny bolec), w dodatku czerwona - białą łatwo dostać. Ojciec załatwił mu w normalnej cenie BAY15D (symetryczny bolec) i spiłował jeden bolec. Okazuje się, że jednak za mocno świeci (lub farba na tej podróbce się już wypaliła), bo ostatnio Policja miała lekkie wątpliwości.
Pytanie - skąd załatwiacie te żarówki?
Można kupić oryginały Philipsa tutaj:
http://www.ford-esklep.pl/pl/p/Zarow...us-Mk2-FL/1963 ale z przesyłką to trochę przesada jak za dwie żarówki. Sklep zaoferował sprowadzenie zestawu tych żarówek ale tylko pod warunkiem kupienia całego (coś 10 czy 12 sztuk) w cenie za sztuka jak w podanym linku - LOL. Na alledrogo podróbek w czerwonym kolorze z oprawą BAZ15D nie ma...
Może lepiej kupić lampy od MK2 przed FL? One miały czerwone klosze i pewnie można stosować zwykłe żarówki
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Oczywiście żart, jeszcze nie widziałem kogoś aby zakładał lampy do auta FL części sprzed FL (w drugą stronę to normalka jako upgrade - nawet ojciec do mondeusza mk3 z 2004 wsadził lampy po drugim lifcie).
PS: A no i piszę, bo szukałem i takiego wątku nie znalazłem na forum. Choć to dziwne, MK2 FL trochę po drogach jeździ - wszyscy bez buntu płacicie tyle za żarówki?