Temat: [Focus 1998-2004] Nowe kompletne sprzęgło ślizga się.
View Single Post
Stary 28-09-2013, 12:48   #1
Massimuss
ford::amateur

Imię: Mariusz
Model: Ford Focus Mk3 Kombi
Silnik: 1,6 TDCi 115KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Nowe kompletne sprzęgło ślizga się.

Witam wszystkich Kolegów i Koleżanki. Pozwolę sobie założyć nowy temat gdyż nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Moje auto to Ford Focus 1,8 TDCi 100KM z 2004r. przebieg to 174000 km. Zakupiłem kompletny zestaw LUK - koło dwumasowe, docisk, tarcza, wysprzęglik. W starym komplecie skończyło się koło dwumasowe, więc przy okazji wymieniłem cały komplet. Odebrałem auto od Mechanika i zrobiłem jakieś 250-300 km. Zauważyłem że przy mocnym obciążeniu na biegach 3, 4 i 5 (gwałtowne przyspieszanie-np wyprzedzanie) sprzęgło się ślizga. Dzieje się tak powyżej 2000 obr/min. Dodam iż na zimnym silniku problem nie występuję. Ślizganie zaczyna się po rozgrzaniu silnika. Wycieków żadnych nie mam, auto było na wymianie kompletu u zaufanego i sprawdzonego mechanika. Jaka może być przyczyna takiego zachowania? Na starym komplecie takich problemów nie miałem. Niestety nie widzę jak inni Użytkownicy uporali się z tą usterką, choć wymieniane były takie przypadki. Jeśli ktoś z Was rozwiązał omawiany problem - proszę o informację.

Pozdrawiam.

Ostatnio edytowane przez Massimuss ; 28-09-2013 o 12:56 Powód: Uzupełnienie informacji
Massimuss jest offline   Odpowiedź z Cytatem