Samochód źle hamuję (Abs)
Witam.
Mam Forda Mondeo 1995 r i mam taki oto problem zmieniłem niedawno hamulce itd niby wszystko powinno być ok ale nie jest i nie wiem czy to może być coś z abs, już opisuje problem, dużo nie jeżdżę więc proszę o wyrozumiałość, tzn chodzi o hamowanie jak jest mokro to jest masakra z hamulcami tzn jak zaczynam hamować to jest jeszcze ok ale jak pedał próbuje wcisnąć do końca to mi się hamulce ślizgają i coś przy samym końcu jak gdyby strzela nie wiem jak to opisać, i tracę w ogóle hamulce, i czuje na pedale jak jest wciśnięty tak jak by zeskoczył czy coś takiego, na suchym jest lepiej ale też jak z większej prędkości próbuje zahamować to dopiero na samym końcu mi się to robi.
Byłem na stacji diagnostyki i sprawdzałem siłę hamowania i była ok, ale facet powiedział że podobno czujnik lewego koła został przesunięty za blisko czy coś takiego, a podjechałem dzisiaj na warsztat i koleś powiedział że może też coś z pompą abs być nie tak, ale jak by coś było nie tak z pompa to by się chyba kontrolka zapaliła czy nie koniecznie?
Czy ktoś miał podobny problem ?
Pozd
Bump:
Ostatnio edytowane przez Wojti8833 ; 30-09-2013 o 10:17
|