Odp: Zamiana fabrycznego licznika (zegarów) na Convers +
Witam Panowie,
Postanowiłem podsumować temat oparty na lekturze tego tematu(strona ojczysta jak i angielska) plus doświadczenia z dnia dzisiejszego.
Wszystkie mondeo do lifta (opróż najstarszych modeli z 2007r),
Powinny zaakceptować moduł o modelu-8m2t-10849-(literki alfabetu)
Wszystkie mondki po lifcie akceptują convers:
cs7t-10848-xc(dziś podłączałem nowy z softem 1411) ten obsługuje wszystkie „eco mode”,”gear Shift” i inne bajery.
Mondki z 2010 do lifta powinny akceptować convers o symbolu Am2t-1049(podstawowy „eco mode”)
Przy zmianie należy kierować się zasadą modelu na tyłach zegarów, jeżeli stary zegar jest 8m2t trzeba szukać conversa o tym symbolu. Jeżeli model jest nie kompatybilny to wywala z miejsca kontrolkę z poduszką).
Jeżeli ktoś znajdzie pomysł jak ten błąd obejść stawiam piwko(raczej wątpię, że się da)
PS .o modelu z 2007 się nie wypowiedziałem w powyższym tekście gdyż nie miałem takiego do testów.
W teście udział wzięły.
Mondeo/s-max rok 2008-2009-2010 i 2012(liczniki modeno do modeno s -maxa do s-maxa i na przemian wyniki te same) .
Miłej zabawy życzę, choć moim zdaniem lepiej tą kaske zainwestować w nawigacje wszystkie informacje tam są wyświetlane tak samo jak na conversie a zyskujemy kawał sprzętu(moja opinia oparta na obcowaniu z conversem przez ostatni rok).
|