Cytat:
|
a czemu mi trasy nie leza???pokonuje 3,4 razy do roku trase paryz / rzeszow.moze troche krotkie?troche obyty mam ten modeli znam jego bolaczki(na wlasnej skorze,portfelu).nikt ci nie kaze na sile czyscic zaworu egr,mozesz sobie kupic nowy itp itd,sporadyczne przypadki pokazuja na kompie bledy od egra.pozyjemy zobaczymy kto mial racje szerokosci
btw kostek czy ja gdzies napisalem ze nie nadaje sie na trase?????????????????????????????????????????????
|
- spoko, nie twierdzę że nie masz racji co do zaworu egr. To może być to i będę chciał to zrobić. Na kompie chcę sprawdzić, może coś tam będzie odnośnie egr'a. Ale jeśli nie to też nic się nie stanie sprawdzę ogólnie, czy czegoś innego tam nie ma bo na kompie jeszcze go sam nie miałem.
- a napisałeś, ze diesel nie nadaje się w trasę.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump:
Cytat:
|
U mnie problem leżał po stronie termostatu. Auto tylko latem i to w mieście osiągało środek skali temp. silnika. Na kompie (selftest) miałem max 72 stopnie. W pół roku po kupnie zgasł mi i żonie z 10 razy. Po zmianie termostatu, od około 5 miesięcy nie zgasł ani razu a specjalnie go prowokowałem wiele razy dojeżdżając np. na luzie do zakrętów czy skrzyżowania. Dlatego na 90 % mniemam, że to to...
|
Termostat też mnie zastanawia, bo autem w PL jezdzilem od kupna jak było ponad 15, 20'C na zewnątrz, potem byłem na południu europy, gdzie było ok. 25 'C i nic sie z autem złego nie działo, silnik dogrzewał się do 90'C. Teraz w Krk jest w porywach ok. 10'C i zdaje mi się, że silnik jest o jakieś 5'C zimniejszy. Mówię o wskazaniu analogowym zegara, nie patrzyłem jeszcze na temp. w menu rozszerzonym.
A wczoraj wieczorkiem pojechałem się trochę przejechać, przegazowałem go i dzisiaj nie było żadnych problemów po drodze. Więc jeszcze obserwuję... Zobaczymy.