Cytat:
|
w moim c maxie ma alumy na lato ale na zimę kupiłem stalówki i teraz zachodzi takie pytanko czy muszę kupić nakrętki do stalówek czy mogę zostawić te z większym kołnierzem z aluminiowych?
|
Ja przejeździłem poprzednią zimę na felgach stalowych i nakrętkach od alusów, ale nie wyglądało to dobrze. Poza tym jest inny profil stożka.
Na ten sezon kupiłem sobie kpl. do stalówek. Markowe kosztują kilka pln. za szt. za kpl. zapłacisz poniżej 100zł., warto ryzykować? Jak będziesz chciał kupić to napisz na prv.
Bump:
Cytat:
|
Tu już nawet nie chodzi o przybliżone ET a o jakość (wytrzymałość) felgi.
|
Alcar to akurat dość przyzwoita firma, ale do oryginałów im daleko.
Handlowałem przez wiele lat między innymi felgami oryginałami (nie Ford) i wszystkimi markami z firmy Alcar. Różnica nawet w wykończeniu jest duża. Oryginały ani razu nie wróciły przez ponad 10 lat na reklamację, a pozostałe zdarzało się, że tak.
Kiedyś jednymi z niewielu marek dorównujących jakością do oryginałów były OZ i Momo. Teraz pewnie jest podobnie. Niestety to nie ta sama półka cenowa co pozostałe marki.
Chińskie felgi i opony to radzę omijać szerokim łukiem, razem z ich certyfikatami. No chyba, że będziesz chciał je założyć do taczki, albo resoraka
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.