Temat: [Mondeo 2007-2014] Dołożenie tempomatu
View Single Post
Stary 02-10-2013, 20:39   #762
Tomciooo
ford::average

Imię: Tomek
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: domontowanie tempomatu

NIE, brakuje wiązki przewodów której nie dokupisz osobno, niby ten sprzedawca oferuje dodatkowo,ale nie wiadomo co i za ile.

Ja wczoraj kupiłem kierownicę z przyciskami i oczywiście wiązką w super stanie za 200zł (sprzedawca chyba nie wiedział co sprzedaje), przełożyłem samodzielnie przyciski bez demontażu kierownicy i poduszki w 30 min.
Dzisiaj aktywacja bezproblemowa w ASO i TEMPOMACIK działa świetnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

0.Kupujemy kierownicę z przyciskiem OFF po lewej u dołu i wiązką kabli łączącą przyciski wewnątrz kierownicy (inne kable nie są potrzebne)
1.odkręcamy torx i śrubę 7 pod kolumną kierownicy, ściągamy dolny plastik, później górny odchylamy w kierunku zegarów bo trzyma się na skórze.
2.płaskim średnim śrubokrętem odblokowujemy poduchę w trzech otworach, lekko pociągając ją do siebie. Na nowej kierownicy można zobaczyć jak działa zaczep poduchy.
3.Odkręcamy po dwa torx od spodu kierownicy w ramionach i po jednym od wewnątrz i delikatnie wyciągamy przyciski.
4.Montujemy nowe z tempomatu.
5.Aktywujemy w ASO lub taniej u kolegów z forum.
6.Cieszymy się jazdą po polskich autostradach.

Miło jest w gronie zatempomatowanych Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Gdy będę demontował kierownicę do obszywania to pomierzę kable,może komuś to pomoże, jak na złość wszystkie czerwone zrobili :-(

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Tomciooo ; 02-10-2013 o 21:00
Tomciooo jest offline   Odpowiedź z Cytatem