Temat: [Mondeo 1993-1996] biały dym z wydechu :(
View Single Post
Stary 07-10-2013, 11:35   #1
kapec93
ford::amateur

Model: mondeo mk1
Silnik: 1.8 benzyna
Rocznik: 1993
Domyślnie biały dym z wydechu :(

Witam. Mój móndek (93 rok 1.8 benzyna bez lpg) od jakiegoś czasu zaczą kopcić na biało. Żeby było śmiesznie nie kopci cały czas Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. zaczyna dopiero po jakiś 3-4 minutach po odpaleniu. potem wyrzuca z siebie zasłone dymną na pół ulicy. a potem przestaje z niewiadomych przyczyn Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. obejżałem dokładnie silnik i nie mam wycieków na łączeniu głowica/blok. dodatkowo nie ubywa mi płynu chłodzącego. mam dziure w końcowym tłumiku (dośc sporą). Pytanie co może być przyczyną? czy może być to kwestia niedopalonej benzyny, dziury w wydechu, czy może chrzczone paliwo (zalewam na orlenie chociaż nie wiem czy to ma znaczenie w tych czasach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kapec93 jest offline   Odpowiedź z Cytatem