Cytat:
|
Ja również borykam się z identycznym problemem. A zaczęło się kilka dni po zamontowaniu instalacji gazowej. [...]
|
U mnie też teoretycznie jest to powiązane z zainstalowaniem gazu ale to za długa historia aby opisywać na forum. Sprawdziłem to jednak wywalając parownik (mam szeregowo w małym obiegu) i łącząc węże złączką. Przywróciłem zatem stan fabryczny ale skoki temperatury pozostały
Cytat:
|
Ostatnio zauważyłem, że chłodnice jest cały czas zimna niezależnie czy po krótkie czy długiej trasie i również na postoju. Póki co w tym kierunku się udam, czyli drożność chłodnicy i może termostat który nie puszcze dużego obiegu.
|
No jak masz takie objawy to ja też bym tam szukał
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U mnie chłodnica ciepła tak jak powinna być i termostat działa poprawnie (był z resztą zmieniany i to na ten z mniejszą początkową temperaturą otwarcia - 78 stopni jak dobrze pamiętam)
Bump:
Faktycznie widziałem ten wątek ale pominąłem bo dotyczył innego silnika. Tam kolesie mają problem zazwyczaj jak włączą klimę - u mnie klima nie ma znaczenia lub znaczenie jest niezauważalne.
Kwestia brudnej chłodnicy, raczej nie gdyż przegrzewanie stało się dość zero jedynkowo, a chłodnica nie zabrudzi się nagle od tak. Sprawdzałem wizualnie tam gdzie widać i było dojście bez demontażu, świecąc z drugiej strony i wygląda bardzo ładnie, pojedyncze muchy są na każdej chłodnicy.
Bump:
Cytat:
|
[...]ponadto sterownik silnika jesli widzi niepoprawne dzialanie czujnika cht-czyli jesli sa jakies niezgodnosci -to zamiast podawac temperature z czujnika na deske to podaje temperature teoretyczną obliczana wg swoich danych wiec wowczas mozesz dpiac czujnik calkowicie a zobaczysz ze wskaznik nadal bedzie pokazywal jakies teoretyczne wartosci temperatury silnika wynikajace z sposoby jazdy samochodem.
|
A więc, włączony zapłon, silnik wyłączony, czujnik odpięty - wyświetlacz wskazuje 58 stopni. Podłączam czujnik, zapalam silnik, temp ok 30 stopni i idzie w górę. Na włączonym silniku odpinam czujnik, temp wskakuje na 215 stopni, po kilku sekundach włącza się wentylator na chłodnicy, co ciekawe wskazówka na zagarach wskazuje jakby silnik był zimny. Podłączam znów czujnik - temp wraca na normalne wskazania ale faktycznie trochę aproksymuje ale w zakresie ok 10 stopni. Zagrzewam silnik do 70-80 stopni, tak że wskazówka stoi już pionowo, ponownie odłączam czujnik, temp. 215 stopni, wentylator włącza się, wskazówka od temp spada skanie na lewo... Podłączam czujnik, temp na wyświetlaczu wraca do poprzednich wskazań (też z tą małą aproksymacją), a wskazówka znów stoi pionowo.
Co do pomiaru rzeczywistej temperatury trochę trudno to zrobić gdy auto się przegrzewa ale na postoju sprawdzałem termometrem medycznym opartym na pirometrze z opcją badania temp. powierzchni i zakresem do 100 czy nawet więcej stopni. Wskazania były jakieś 10 stopni mniej niż wyświetlacz wskazywał ale to może być kwestia dokładnego miejsca pomiaru, czujnik jest dość głęboko i bez jego wykręcania pirometr nie zajrzy na sam spód.