Temat: [Mondeo 2000-2007] Jakie koła i opony
View Single Post
Stary 09-10-2013, 23:02   #270
YatzeK
ford::advanced

Model: MkIII
Silnik: 2.2TDCI
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Jakie koła i opony

Cytat:
Napisał sseebbaa1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nawet jak ktoś jeździ bardzo spokojnie, to przecież często spotyka na drodze sytuacje wymagające zdecydowanych manewrów. No i wtedy taki kierowca, przy słabych oponach, będzie pozbawiony przyczepności pozwalającej mu na np. wyhamowanie przed ciągnikiem wyjeżdżającym z pola. Bo zabrakło metrów. Klepanie blach będzie droższe niż różnica w cenie opon. Nie wspomnę o zdrowiu.
Czy wtedy nie będzie żal, że nie kupiło się opon droższych o 100 czy 200 złotych, ale lepiej trzymających?
Zgadzam się, że tylko testy mogą dać rzetelne porównanie właściwości opon.
Problem tylko w tym, że Ty to rozumiesz, ja to rozumiem i może jeszcze jvc zrozumie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Niestety oprócz nas takie argumenty trafią do ułamka procenta klientów, pozostali będą szukać jak najtaniej. I skończy sie tak jak jakiś czas temu jechałem taksówką w zimie i taksówkarz miał problem z wyhamowaniem z prędkości ok. 50km/h - Merc E350 W211, więc niestary i niekiepski wóz, o co więc kaman, że tak kiepsko hamuje?

Jak wysiadałem, to zerknąłem na opony - Linglong...

Ostatnio edytowane przez YatzeK ; 09-10-2013 o 23:05
YatzeK jest offline   Odpowiedź z Cytatem