Cytat:
|
Mam (wł miałem bo chwilowo mu przeszło) to samo.
Z mojego czytania zauważyłem, że dokładnie wszystkie posty o tym były powiązane z uprzednią wymianą płynu chłodniczego.
|
U mnie faktycznie tak samo, w skrócie to ciekła pompa, została wymieniona, dwa tygodnie było ok, potem zaczął problem - a więc wymiana płynu miała miejsce. Jednak po tym kilka osób już próbowało odpowietrzyć i niby wszystko było ok...
Cytat:
|
Ale aby nie było prosto, dokładnie ten przypadek na forum elektrody (nie mam linka pod ręką) ktoś rozwiązał wkręcając czujnik CHT (był wymieniany) poprawnym momentem obrotowym.
|
Jak już chyba pisałem wcześniej, czujnik jest zwykły metalowy, a na końcu ma małą plastikową przekładkę, tak że fizycznie nie styka się z głowicą, minimalnie mu brakuje. Wkręcałem go delikatnie, praktycznie do poczucia oporu. Nie chce mi się sprawdzać kupując inny czujnik bo przyzwoity zamiennik kosztuje ok 90zł, a mało jest wpisów na forum że to pomogło, zazwyczaj problem pozostawał.
Cytat:
|
Co było u mnie:
Wyjechałem w trasę, od razu autostrada, zagotowałem płyn, po krótkim postoju ruszyłem dalej (trasa 500 KM.. ), 110-120 przegrzewał się dokładnie jak opisałeś, Dojechałem jadąc równo i spokojnie.
W drodze powrotnej po kilku dniach, najpierw pół godz w korku a później autostrada, 160-170 bez jednego incydentu!
|
Wiesz, to trochę inny przypadek niż u mnie. Jak raz masz dobrze, a raz nie, a w dodatku potrafisz zagotować płyn (u mnie jest ok) to może to tylko termostat? Ja dwa razy zmieniałem więc u mnie to nie to
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
Moje typy:
1. Trudności z odpowietrzaniem układu chłodzenia (ten silnik powinien się sam odpowietrzyć, ale ludzie mają z tym czasami kłopot).
|
Ano tak, tylko jak stwierdzić czy to zapowietrzenie czy nie?
Cytat:
|
2. Za mocno wkręcony czujnik CHT (z cylindra czujnika robi się "stożek" po montażu, bo rozpłaszcza się o głowicę przy wkręcaniu, za mocne wkręcenie powoduje zmianę charakterystyki czujnika)
|
Teoretyzując, czujnik to półprzewodnik, albo powinien działać albo nie. To kawał metalu, nie wydaje mi się aby można było go łatwo popsuć fizycznie, choć wiem że na forach piszą co innego.
Cytat:
|
3. Pompa chłodziwa (nie wiedziałem, że można to przetestować wrzucając na luz, czy jest to pewny sposób diagnozy?)
|
To też podejrzewam, bo problemy zaczęły się po jej wymianie. Jednak była dwa razy sprawdzana i niby jest ok, a zakup drugiej + robota to trochę kasy jest, a wynik nieznany. Co jednak ciekawe, gdy jadę szybko i włożę luz to silnik zazwyczaj wskazuje przegrzanie w takim samym stopniu jak bym hamował silnikiem, to teoretycznie wskazuje na to, iż szybkość przepływu chłodziwa nie ma większego znaczenia.
Przy okazji ponowię swoją prośbę, bo cały temat zszedł na ogólnie poruszane już wiele razy przegrzewanie. Czy w autach z tym silnikiem, gdzie wskazówka stoi poprawnie też można zauważyć w trybie serwisowym wzrost wskazywanej temperatury przy hamowaniu silnikiem przy dużej prędkości? Odpowiedź na to pytanie pozwoliła by mi trochę ukierunkować swoje poszukiwania rozwiązania.
Cytat:
|
I tu moje pytanie czy wiecie, czy podczas montażu instalacji gazowej niezbędny jest domontaż czujnika CHT?
|
Czujnik jest wkręcany pomiędzy środkowymi świecami, nie ma żadnej potrzeby jego demontażu przy LPG