Temat: [Mondeo 2007-2014] Program konfiguracji - ELMconfig
View Single Post
Stary 11-10-2013, 16:11   #267
Mruczus007
ford::beginner

Model: Mondeo MK4 seria 66
Silnik: 2.3 Duratec-HE 161KM, AWF21
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Program konfiguracji - ELMconfig

Cytat:
Napisał kopydleusz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może to kiepski interfejs (choć wątpię, bo jest przecież jakaś suma kontrolna komunikacji), może ElmConfig nie wszystko kuma...
Też tak myślałem i długo zwlekałem ze zmienieniem czegokolwiek w zgranej CCC i wgraniu tak zmodyfikowanej konfiguracji do BCM-a.
Ostateczne wątpliwości rozwiał mi mój As-Built, który pobrałem z serwera, którego adres ktoś podał na tym forum. Następnie porównałem go z plikiem konfiguracyjnym zgranym przy pomocy elmconfiga. Okazało się, że ich zawartość jest identyczna. Tak więc zyskałem w ten sposób pewność, że elmconfig odczytuje CCC prawidłowo (i to, że poprzedni właściciel samochodu nie grzebał w konfiguracji). A to, że zakodowane w niej informacje czasami mijają się ze stanem faktycznym, to jest już oddzielna bajka...
Co do autoryglowania drzwi, to tylko zmieniłem jedno ustawienie w "Automatic locking by speed": z "Without automatic locking" na "With automatic locking". I już.
Mruczus007 jest offline   Odpowiedź z Cytatem