Trzeba zlokalizować kabel od klimy, który puści napięcie co by nagrzewnica grzała. Raczej mała rzeźba ;p. Nie mam mk4, ale będę miał coś podobnego w mk2
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Tylko inaczej rozwiązane- tzn można zrobić tak jak mają ci seryjni, ale nie będę się aż tak bawił, u mnie jest to proste jak budowa cepa, więc temperaturą nie wysteruję.
Mój plan:
wsadzić małą farelkę. Dosyć gruby przewód do skrzynki bezpieczników wpięty pod przekaźnik do podgrzewanie szyby i lusterek, bezpiecznik i urządzenie grzejące. Przycisk podgrzewania tylnej szyby uruchamia ogrzewanie elektryczne.
Druga opcja- to samo, z pominięciem skrzynki bezpieczników, bezpośrednio + z akumulatora, bezpiecznik, nagrzewnica. Sterowanie za pomocą jakiegoś dodatkowego przycisku, np. zamocuje przycisk do podgrzewania przedniej szyby. Dzięki takiemu rozwiązaniu będzie mniejsze zużycie prądu.
Oczywiście masa od blachy.
Można zrobić jakiś mały potencjometr, którym będziemy regulować wielkość prądu i siłę grzania.
Kolejny pomysł: użyć przycisku z dwoma biegami- lekko, mocno (a może i średnio?).
Kurdę. Robię ;p.
Albo......... dodatkowy obwód w układzie chłodzenia ze świecami żarowymi :>>>>, tylko grzanie będzie wolniejsze od tego z prądu. Hmmm.. ale za to silnik szybciej osiągnie odpowiednią temperaturę.. Oj, będzie co rzeźbić :>
Pozdro.