Witajcie.
To mój pierwszy post na forum więc witam wszystkich. Posiadam S-max-a 2,5t rocznik 2006 titanium s wersja 7 osobowa. Planuję wrzucić do niego gaz tak jak to było podane przez kolegę STmax czyli od spodu. Rozmawiałem już na ten temat z chłopakami z gazowni
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i generalnie po pomiarach wchodzi między tłumiki butla ok 42 - 45l. Pozostaje kwestia interpretacji Dz.U. 104 poz. 607 z 04.05.2011 r. załącznik nr 9. przez panów ze stacji kontrolo technicznej. Szczególnie interesuje mnie punkt:
1. Odległość zbiornika od układu wydechowego - § 4.10
2. Brak dostępu do złącz przy zbiorniku i możliwości sprawdzenia szczelności - § 3.2
Choć wynika z tego że (ad1) po zastosowaniu osłon termicznych odległość może być minimalna - i tu Pan ze SKT się niestety z tym nie zgadza i wg niego ma być min 10cm co skutkuje tym że zbiornik zmniejszy mi sie o 20cm i tym samym instalacja gazowa przestaje mieć sens, no chyba że postoje będą co 100km
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.).
Moje pytanie do tych którzy zainstalowali ten gaz w autkach 7 osobowych właśnie pod spodem i jak wygląda przegląd techniczny? Jakies inne problemy? Może kolega STmax by się jeszcze wypowiedział?
Jeżeli zamontuję ten gaz na pewno podzielę sie z Wami zdjęciami oraz opisem z przeglądu technicznego.