Temat: [S-MAX 2006-2015] Jakie felgi i oponki na zimę ?
View Single Post
Stary 13-10-2013, 20:24   #623
CARISMA
ford::advanced

Imię: Darek
Model: KUGA ST-LINE AWD
Silnik: 2.0 TDCI DW10F 180 KM
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Jakie ogumienie na zimę ??

...ja jestem starej szkoły, pomijając to, że jestem po ,,samochodach i ciągnikach" Polibuda. lepsze kapcie w naszym przypadku bezwględnie na przednią oś. Nie dość, że jest napędzana to 70% hamowania to koła przednie, nie zapominajmy o tym. Odniosę się jeszcze do rodzaju ogumienia, tj producent i typ. Przez 5-6 ujeżdżam ja, moja żona o kumplach nie wspomnę na Daytonach. Uważam je za rewelacyjne, ujeżdżałem chyba wszystkie marki liczące się na rynku.Efekt to taki, że w prywatnych , swoich autkach mam Daytony, dlaczego?, po pierwsze, pewność prowadzenia, po drugie cena, po trzecie głośność( moja połowka jeździ na nich cały rok-ze względu na małe przebiegi , latem też ich nie słychać), wytrzymałość i żywotność. Niejednokrotnie po wizycie w zimowej wyrwie wymieniałem felgi ale nie te kapcie -one to wytrzymywały. Nigdy żadnej nie reklamowałem, ani z żadną nie miałem problemu z dobrym wyważeniem. Podjeżdżałem pod górki na których inni już stali-często na tych markowych. Za 310 zeta mam 215/60 R16 Dayton DW510-choć uważam, że ten starszy model DW500 był deko lepszy). Oczywiście, każdy zrobi jak uważa, ale po co przepłacać?...
CARISMA jest offline   Odpowiedź z Cytatem