Dolorek
Dzięki za gratulacje.
Jeżeli chodzi o temperature i jej zależność od przyśpeiszania i puszczania pedału gazu; podczas przyśpieszania temperatura nie powinna rosnąć, u mnie teraz maleje o jakieś dwa stopnie, natomiast zaraz po odpuszczeniu tj. w ciągu 2-3 sekund, temperatura wzrasta o te 2 stopnie, ale po około 10 kolejnych sekundach opada z powrotem. I tak chyba powinno być, gdzieś to czytałem, że jest to związane z pompą wody która aktywniej pracuje podczas przyśpieszania, aczkolwiek nie wiem czy to jest prawdziwe wytłumaczenie.
Np, jak dzisiaj zacząłem przyśpieszać od 120 do 160 km/h to temperatura na początku spadła ze 100 do 98, następnie poszła znowu o te dwa stopnie do góry, czyli już przy 160 znowu było 100-101 i teraz w momencie odpuszczenia gazu temperatura skoczyła najpierw do 104, a po około 10 sekundach zaczęła spadać tak do 96 jeśli dobrze pamiętam. Również mnie intrygowały te skoki temperatur dlatego przyjrzałem się temu uważnie i moge w miare dokładnie opisać
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.