Temat: [Focus 2008-2011] Dostęp do nagrzewnicy PTC
View Single Post
Stary 13-10-2013, 21:49   #202
Teisejas
ford::advanced

Model: Focus Mk3 Turnier
Silnik: 1.6 TDCi 115KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Dostęp do nagrzewnicy

Cytat:
Napisał michtat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do sterowania to wygląda że przewód ten co na zdjęciu (http://ffclub.ru/topic/288750/go_post/13667687/) u mnie jest, ale w drugim złączu nie ma. Możliwe to? Jeśli tak, to mam dołożyć do drugiego złącza przewód, a do tego ze zdjęcia mam się wpiąć w ten przewód istniejący??
Tak jest to możliwe i co więcej tak powinno być- wg schematu elektrycznego przewód wychodzący z pin 5 na złączu C102 rozdziela się i biegnie zarówno do nagrzewnicy PTC, jak i panelu klimatyzacji (pin 8 na wtyczce tego panelu)- jest to pewnie masa. Zatem, jeżeli samochód nie ma PTC to i tak przewód prowadzi do panelu klimy.

Moim zdaniem najlepiej wpiąć się przy GEMie- wtedy przewody do wtyczki PTC można pociągnąć razem. Z drugiej strony przewód do PTC może jest gdzieś podklejony w wiązce, ale i tak chyba łatwiej będzie go dołożyć niż znaleźć (a na pewno szybciej) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Teisejas jest offline   Odpowiedź z Cytatem