View Single Post
Stary 14-10-2013, 13:32   #66
inhalt
ford::beginner

Model: C-max
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2007-2010
Domyślnie Odp: Radio Ford 6000CD a talefon komórkowy

Kupiłem niedawno C-maxa z 2009 r. z radiem 6000CD z czerwonym podświetleniem (wygląda b. podobnie jak na zdjęciu u kol. patik we wcześniejszym poście).
Dodatkowo:
1) wystaje mi spod konsoli środkowej przewód z wtyczką do ładowania telefonu Nokia;
2) na lewym słupku u góry jest czarny mikrofon (mam też dwa szare czujniki od alarmu więc nie mylę tych urządzeń);
3) koło radia jest zainstalowane takie pokrętło z napisem Nokia.

Po uruchomieniu silnika pokrętło Nokia świeci się na niebiesko i głośniki mówią "connecting". Potem z 2 minuty wyszukuje i następuje głośny dźwięk "piiik" oraz pokrętło zmienia kolor na czerwony. Nie trzeba być geniuszem, żeby stwierdzić, że urządzenie szukało telefonu i nie znalazło.

Gdy włączam w telefonie opcję wyszukiwania urządzeń BT to absolutnie niczego nie znajduje (telefon Nokia - jakiś prosty model). To samo próbuję ze swoim Samsungiem B2100 i też nie wykrywa żadnego sygnału. Naciskam ten przycisk Nokia na konsoli i wtedy wyszukuję - nic. A podobno to działało.

Bardzo proszę o pomoc co zrobić, żeby znalazły się te urządzenia i jak je potem sparować.
Jestem raczej bardzo słaby w tych elektronicznych gadżetach, ale akurat zestaw głosnomówiący BT jest potrzebny mojej żonie i zależy mi na uruchomieniu. Odtwarzanie muzyki przez BT itp. mnie nie interesuje.

Będę wdzięczny za podpowiedź co zrobić, żeby te urządzenia w ogóle się wykryły. Moze ktoś ma podobny zestaw.
inhalt jest offline   Odpowiedź z Cytatem