Witam
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jako nowy członek forum i świeży posiadacz Focusa MK2 FL prosze o wyrozumiałość jeśli złamie zaraz wszytkie zasady
działania forum (postaram się tego nie zrobić).
Zakupiłem kamerke do rejestrowania jazdy. Jest zasilana z zapalniczki. Paczka jeszcze nie dotarła ale już głowię się jak ją
podłączyć.
Zasilana jest z zapalniczki, ale nie widzi mi się żeby dyndał mi przez środek szyby kabel zasilający.
Pomyślałem, że podłącze ją pod lampkę oświetlającą wnętrze (ta z przodu na podsufitce, chce ja podlaczyc do kabli przed ich
wejsciem do skrzyneczki rozdzielajacej swiatlo na 'wlaczone', 'wylaczone', 'wlaczonie po otwarciu drzwi'-wydaje mi sie ze tak
bedzie ok.. ale zebym byl elektrykiem to nie powiem..), wtedy kabelek prowadzący do kamerki nie będzie w niczym przeszkadzał
(zakładając, że chce ją podwiesić mniej więcej na wysokości lusterka wstecznego).
Moje pytanie - czy kamerka wyłączy się po zgaszeniu silnika? Czy będzie działać i pobierać prąd przez cały czas mojej
nieobecności w samochodzie?
Ewentualnie jak ją inaczej podłaczyć żeby włączała się razem z silnikiem i gasła po jego wyłączeniu.. (gaśnie chwile po odcieciu doplywu pradu)?