Temat: [Mondeo 2000-2007] Opony zimowe - jakie...?
View Single Post
Stary 15-10-2013, 12:50   #889
gopiotrek
ford::average

Imię: Piotr
Model: s-max
Silnik: 2.0 TDCI 130 km automat
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Opony zimowe - jakie...?

Cytat:
Napisał Abback Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wielosezonowe = Kościół, market, stacja benzynowa, max 10 tys. km/rok no i po 2 latach opony do wywalenia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Takie mam zdanie o wielosezonówkach po doświadczeniach moich znajomych Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A no i jeszcze jedno Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jeżeli zimą ktoś chce jeździć na wielosezonowych to niech jeździ sam, by nie narażać pasażerów, a w mieście niech zacznie hamować 200m przed przejściem dla pieszych, a najlepiej jak w ogóle nie wyjeżdża na miasto tym bardziej w godzinach szczytu.
Troszkę chyba zbyt emocjonalnie, natomiast brakuje argumentów.
Gdybyś mógł jeszcze poprzeć swoje wypowiedzi może jakimś testem, a najlepiej opisem własnych doświadczeń jeżeli chodzi o jazdę na oponie wielosezonowej.

Kolega wcześniej napisał że jeździ na GY 4 seasons i ja również potwierdzam że te opony są rewelacyjne - oczywiście jest to kompromis, bo nie jeżdżę na 100% możliwości auta - ale rewelacyjny kompromis jeżeli chodzi o przyczepność vs. trwałość vs. koszty vs. kolejki do zmiany opon przed zimą i po zimie.

Osobiście mam teraz w s-maxie Hankook Optimo 4S (made in china) i latem sprawowały się bardzo przyzwoicie, natomiast jeżeli chodzi o zimę - to doświadczeniami podzielę się po pierwszych śniegach.

Pozdrawiam
gopiotrek jest offline   Odpowiedź z Cytatem