Temat: [Mondeo 2007-2014] Doinstalowanie modułu BT/VC
View Single Post
Stary 15-10-2013, 13:08   #1278
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Cytat:
Napisał Mruczus007 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
1. Czy jest jakiś prosty sposób, żeby sprawdzić, czy 488 ma wyjście stereo lub mono (rozumiem, że 212 ma stereo?)
Twój 488 ma BT Audio (steaming po BT)? jeśli tak, to sprawdź balansem lewo-prawo w telefonie
Cytat:
Napisał Mruczus007 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
2. Jaka jest minimalna wersja firmware do radia Sony drugiej generacji (1CD i 6CD), która zapewnia obsługę kodów parowania (gdzieś czytałem, że do prawidłowej obsługi USB potrzebna jest minimum wersja 05-04-xx)?
tak, 05-04
Cytat:
3. Czy IDS-em można zaktualizować do wymaganej wersji softu każde radio Sony drugiej generacji (1CD i 6CD), czy tylko określone modele (gdzieś na tym forum widziałem procedurę „instruktarzu” dla ASO w sytuacji gdyby stwierdzili, że „się nie da” – kwestia, że mając pewność, że da się to zrobić, można to od nich wyegzekwować)?
nie spotkałem się z sytuacją, że udało się IDSem
możliwe, że ruski ADS to potrafi ale nie jestem pewien
Cytat:
4. Jaki jest P/N wersji Convers+, która obsługuje USB (mayak potwierdził, że ta wersja ma wskazówkowe wskaźniki paliwa i płynu chłodzącego, ale z tego co widzę, to on ma diesla, a ja mam benzynę)?
Twój Converse+ ma pewno part number zaczynający się na 7 (czyli z 2007 r.), a ja założyłem Converse+ zaczynający się na 8 czyli z 2008 r. (dokładnie jest to 8M2T-10849-VE), wersja sw chyba 1016
Cytat:
Czym ten Converse+ różni się (oprócz możliwości upgrade do wyższej wersji softu) od tego, który ja mam?
nie widzę różnic, więc nie bardzo warto - w Focusie obsługuję USB z poziomu Soniaka
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem