Cytat:
Nie. Nie ma takiego parametru w CCC.
|
Dzięki za szybką odpowiedź. Niestety, będę musiał znaleźć jakiś warsztat, w którym to wyłączą. W ASO powiedzieli, że nie mogą tego wyłączyć. Tyle tylko, że o autoryglowaniu drzwi też mówili, że się nie da. A się dało
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
Pierwsze słysze... grzane szyby załączają się automatycznie jak włączy się odmrażanie na klimatyzacji. Nigdy nie widziałem żeby się samoistnie włączyły jak temp spadnie do 4 stopni...
|
Też się zdziwiłem, jak to pierwszy raz zauważyłem. Podgrzewanie obu szyb włącza się automatycznie po włączeniu silnika. Można to na szczęście od razu wyłączyć z przycisków, ale obciążenie alternatora w tej sytuacji zaraz po włączeniu jest dość duże (dlatego chcę to ustrojstwo dezaktywować). Klimę włączam (jeżeli włączam) dopiero później. Ale faktycznie, podgrzewanie również włącza się automatycznie jak włączę na klimie odmrażanie i odparowywanie przedniej szyby. Nie pamiętam tylko, czy dla tylnej szyby też się wtedy automatycznie załącza.
Cytat:
No właśnie tak jest, tylko potrzeba temperatury poniżej 5 stopni Celsjusza
|
Nie sprawdzałem dokładnie z termometrem, przy jakiej temperaturze się to dzieje, ale na pewno przy kilku na plusie.
Czy komuś udało się wyłączyć tą funkcjonalność w Mondeo (chyba wiąże się to z przeprogramowaniem jakiegoś parametru w BCM-ie i mam nadzieję, że nie trzeba od razu zmieniać całego BCM-a)?