Cytat:
|
Nie sądzę abyś zdołał dorobić działające sterowanie:
1) załączające wewnętrzny obieg niezależnie od stanu pokręteł klimatyzacji ręcznej (w klimie automatycznej w ogóle nie do wykonania)
2) załączające nadmuch - niezależnie od ustawionego stanu pokręteł klimatyzacji ręcznej(w klimie automatycznej w ogóle nie do wykonania)
3) zasymulował w rozsądny sposób sterowanie nagrzewnicą przez GEM
4) zaimplementował procedurę ochrony aku w celu umożliwienia uruchomienia silnika (oprócz nagrzania auta trzeba je jeszcze rano odpalić niezależnie jak naładowany był aku wieczorem, przed uruchomieniem Twojego "elektrowebasto")...
Trochę za dużo schodów na taki pomysł. Można upraszczać, ale o uproszczeniach zawsze kiedyś w życiu się zapomina i ma się problem w najmniej odpowiednim momencie...
Myślę, że mniejszym nakładem sił i pewnie też nie drożej dołożysz sobie używane programowalne prawdziwe webasto - da się to zrobić poniżej 1.000zł.
|
Ad 1 i 2. Wystarczy zostawić klimę na odpowiednich ustawieniach i zasymulować włączenie zapłonu lub podać napięcie bezpośrednio. Z tego co patrzyłem nie jest to zbyt skomplikowane. Przynajmniej tak wygląda na schemacie.
Ad 3. To trzeba by sprawdzić ale sterowanie PWM też nie jest zbyt skomplikowane tym bardziej, że wystarczy nam jedna wartość. Myślę, że to jest największy problem.
Ad 4. Układy zabezpieczające aku nie są niczym nowym i nie są skomplikowane. Sam robiłem coś takiego do kosiarki akumulatorowej i sprawdza się bardzo dobrze a tam była jeszcze potrzebna informacja chwilę wcześniej, że aku się kończy.
To na razie luźny pomysł. Zobaczymy co z tego wyjdzie.