Cytat:
Dla tego ja nie rozumiem osób, które posiadają dwa komplety lato/zima i tak na prawdę nie można żadnej rotacji zrobić oprócz wymiany przód<---->tył - oczywiście pod warunkiem, że ktoś sobie zapiszę, na której osi i której stornie dana felga z oponą była ale kto tak robi ? Ja osobiście nie znam takiej osoby hehe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dla tego ja sobie zakupiłem super aluski RONAL-a 16" na zimówkach i na te aluski założę potem letnie z odpowiednią rotacją - oczywiście oznaczenie opon będę prowadził, żeby jednak rotacja była prawidłowa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
edit:/
Odniosłem się do opon kierunkowych ^_^
|
Witam
Mam w rodzinie 4 samochody, do każdego posiadamy 2 komplety kół i za każdym razem znaczymy gdzie jakie koło było. Przy oponach kierunkowych zależnie od przebiegu danego auta po prostu jedziemy je przełożyć gdy chcemy zrobić rotację.
Więc się da i można.
Dla mnie podstawową zaletą posiadania kompletnych zestawów kół jest szybkość przełożenia gdy pogoda spłata figla.
Wysłane z mojego Galaxy Nexus przy użyciu Tapatalk