sygnalizacja zapięcia pasów - działa odwrotnie
Witam!
jestem nowy na forum więc proszę o wyrozumiałość. Od niedawna jestem posiadaczem Mondeo Mk3. Kilka dni temu zauważyłem przetarty kabelek pod fotelem kierowcy. Postanowiłem go naprawić, wyciąłem przetarcie i polutowałem jak trzeba. No i od tego dnia włącza mi się sygnalizacja niezapiętych pasów pomimo ich zapięcia.
Wykluczyłem wadliwe polutowanie - sprawdzałem miernikiem i jest przewodzenie prądu. ale sprawdzałem tylko od wtyczki do klamry. Od kostki pod fotelem wgłąb podłogi nie sprawdzałem.
dziwne jednak, że jednego dnia bez żadnej mojej ingerencji sygnalizacja nie wariowała, następnego dnia znów sygnalizowała brak zapięcia.
Paradoksalnie, najdziwniejsze jest to, na co wpadłem przypadkiem - jak nie zapnę pasów i ruszę, wówczas kontrolka mrugnie kilka razy i wyłącza się nie drażniąc kierowcy.
Przeczytałem forum i nigdzie nie natknąłem się na sytuację odwrotności.
próbowałem dezaktywować sygnalizację - bezskutecznie.
proszę o pomoc w rozwiązaniu tej sytuacji. Zawsze jeżdże w pasach, i to dość wkurzające jak co chwile coś brzęczy i mruga na desce rozdzielczej.
Uzupełnienie wątku z wczoraj:
Dzisiaj rano jadąc do pracy sygnalizacja nawet nie drgnęła. bez ingerencji z mojej strony.
Ostatnio edytowane przez shrekov ; 21-10-2013 o 07:14
Powód: rozwinięcie wątku
|