Witam drogich forumowiczów, mam problem z prawidłowym przyśpieszaniem. Tak jak w temacie po dodaniu gazu do dechy(z ok 2000 obrotów) nie reaguje prawidłowo na gaz (tzn. obroty wzrastają do około 3000 obrotów później opadają do 2000 i dopiero zaczyna przyśpieszać a moment pierwszego przejścia z 2000 do 3000 to tak jakby w tym momencie wciśnięte zostało sprzęgło .
Co nie dawno było robione a pomogło by w analizie problemu:
- Wymiana na nowe kompletne sprzęgło LUKA 35 tyś temu.
- wymiana na pedał gazu roku temu (ścieżki były jak nowe około 15 tyś temu)
- 2 x diagnostyka komputerowa.
(zero błędów, choć przy drugiej diagnozie mechanik stwierdził że głowica temperaturę pokazuje 195 stopni a powinna gdzieś koło 90. Czujnik CHT? tak powiedział że od tego trzeba zacząć, temp w trybie serwisowym przy rozgrzanym silniku 80 wskazówka stoi równo na pion tak jak powinno.
- EGR przeczyszczony psikaczem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. nie kopci na czarno po przyśpieszeniu.
Samochód ma moc, gdzieś 190km/h wyciągnie.
- Trochę mi wlatywało powietrze tak kilka dni, było to miesiąc temu - opaska bałwanka się rozerwała(naprawione)
- przepływomierz na zimnym silniku pokazuje 0,5 V czyli dobrze.
Myślę, że kluczyk mały do rozwiązania problemu odkryłem otóż po odłączeniu czujnika CHT po jakimś czasie włączają się wentylatory podłączam z powrotem czujnik i już tego problemu NIE MA aż do rana następnego dnia:/
Diagnozę czujnika(dzisiaj ) muszę jeszcze wykonać (muszę kupić baterię 9v bo 14 lat nie wymieniałem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i pokazuje mi nie pewne wartości.
Ale może już jakieś propozycję? Co obstawiacie?