|
ford::amateur
Imię: Mac
Model: focus c-max
Silnik: 1,8 (88KW)
Rocznik: 2004
|
Odp: Samochody z korygowanymi licznikami / nieścisłości w dokumentach
Przeczytaj opis !!!
FORD Cmax z benzynowym silnikiem 1800 16V (125 KM) z LPG w bardzo bogatej wersji GHIA
byłem oglądałem i służę informacjami co z autem....
a dlaczego?
bo usłyszałem garść kłamstw / zapewnień o bezwypadkowości i b.dobrym stanie auta przez telefon... zrobiłem 800km, 10h w aucie... poświęcony czas i uważam, że nie zmarnowane pieniądze, bo dopiero bym płakał jakbym go kupił....
sprowadzone w 2007/2008 licznik kręcony, w 05.2012 pojawił się w Polskim salonie z przebiegiem 103tys km zrobione zawieszenie i chłodnica klimatyzacji, ja uważam, że celowo, żeby mu zrobić nową historię z nowym-aktualnym przebiegiem... auto w okolicach Płońska
Data produkcji: 02.02.2004
Model pojazdu: Focus 04-08/Focus C-MAX 03-07
Typ nadwozia: 5-drzwiowy UAV
Wersja: Seria 50
Silnik: Duratec HE 1.8 PFI (120PS)
Przekładnia: 5-biegowa ręczna - MTX75
Norma emisji spalin: Etap IV ograniczania emisji
Klimatyzacja: Klim. dwustref. z aut. kontr. temp.
Obszar: (+)"D"
Lakier: Flare Metalik
Materiał we wnętrzu: Linea / Kent / Dark Flint
VIN: WF0MXXGCDM4B14334
po oględzinach:
1. licznik kręcony, bo nie ma książki serwisowej i jak chciałem sprawdzać przebieg w Niemczech to właściciel powiedział.... "no to wam powiem"
2. na każdym elemencie ale to na każdym.....
rysy, pomalowane pędzelkiem w kolorze nadwozia, naszpikowany packami, na progach tył, maska, zderzak, na drzwiach pasażer - prawa strona
3. uchyty lamp przednich połamane, grill przód ruchomy
4. jedno tylne lewe siedzenie się nie zamyka po złożeniu, a drugie prawe nie można złożyć
5. lewy prawy błotnik przesunięty w tył, szpara mniejsza w nadwoziu w porównaniu do błotnika prawego
6. rdza wychodzi na prawym tylnym błotniku, pod lewym lusterkiem, na dole prawe drzwi pasażera przód i jeszcze kilka których trudno tu wymieniac
7. po dodaniu gazu na początku silnik łapie powietrze i robi "pppffffuuu"
8. w zbiorniku płynu chłodzącego 1,5cm poniżej poziomu minimum, czy bierze płyn...? musiałbym dolać i pojeździć dłużej...
9. olej poniżej minimum, na pewno bierze, bo nie ubyło by go aż tyle
10. lewy tylne zawieszenie do roboty
11. kapie z wału, może tędy ucieka olej...
12. zgasł na biegu jałowym.... i dostał wstząsów jakby palił na 3 gary, ale świece podobno wymieniane
13. zawór EGR do wymiany - usterka stwierdzona po podłączeniu komutera w warsztacie
14. klapki dolotowe harkoczą
15. lampa "check" zapaliła się, chociaż podobno paliła się po wstawieniu gazu i ten co montował usunął przyczynę, czyli zdjął pokrywę silnika, bo pocierała o przewody gazowe-elektryczne i mogły się poprzecierać
16. listwa gazowa przeniesiona w inne miejsce
17. urwany zaczep roletki przeciwsłonecznej po lewej stronie pasażera tył
18. firana, czyli ściekający lakier na słupku prawa strona co świadczy o ponownym malowaniu
19. trzeba wejść pod auto zobaczyć jaka korozja na tylnej belce, śruby trzeba będzie kątówką ciąć, bo nie wiem czy da się odkręcić
20. felgi aluminiowe w tragicznym stanie, konieczne piaskowanie i ponowne malowanie
21. nie sprawdzałem stanu akumulatora
22. nie podłączyli szprycy do wydechu w warsztacie, bo już nie miało to najmniejszego sensu
23. klimatornik działa, słychać było jak się sprężarka włączyła
24. tempomat nie wiem nie zdążyłem sprawdzić
25. gałka biegów bardzo "zmęczona" co wskazuje na inny przebieg niż na liczniku
generalnie auto warte 12tys, bo kolejne 4tys. trzeba zainwestować w naprawy i malowanie, szpachlowanie, zaprawki... tylko co powiedzieć kolejnemu kupującemu?
nie jechać, prosić o dokładne zdjęcia tych miejsc o których wspomniałem i nadmieniam, że nie zniechęcam do kupna tylko do dokładnych oględzin...
idę spać bo mocno zmęczony podróżą...
pozdrawiam i szukam dalej samochodu
Ostatnio edytowane przez mac0901 ; 22-10-2013 o 12:06
|