Witam, mam Forda Galaxy MK3 2006r. z silnikiem 2.0 Pb, Kupiłem go w wakacje i niestety trafiłem na sieczkę!
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale cóż... to moja pierwsza benzyna, po wielu dieslach, a kupiłem benzynę bo chciałem mieć spokój z tymi DPF'ami i turbinami...
wracając do tematu, bierze około 1 do 2 litrów oleju na 1000km. czyli baaardzo dużo... w zasadzie po przejechaniu około 400-500km.. z max'a miarki jest minimum albo i poniżej... i czy to jadę spokojnie czy dynamicznie nie ma znaczenia.
w zeszłym tygodniu były naprawiane uszczelniacze zaworów - gumki były twarde i wyrobione - myślałem, że pomoże... niestety dalej bierze i dalej takie same ilości...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. smutno mi coraz bardziej, bo w portfelu zaczyna się dziura robić
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. czy ktoś ma jakiejś pomysły... ?!
dodatkowo mam błąd związany z nastawnikiem kolektora dolotowego czy jakoś tak - nr błędu jak pamiętam to P2008, samochód jest mułowaty! ma niby 145KM a chodzi słabiej od Passata 101km diesla...
Proszę Was o pomoc.
Auto mi się podoba i chciałbym je naprawić...