Temat: [C-MAX 2003-2007] Jaki akumulator-parametry
View Single Post
Stary 24-10-2013, 23:45   #53
Greg-c-max
ford::average

Model: C-max
Silnik: 2.0tdci
Rocznik: 2006
Domyślnie Re: Odp: Akumulator w 2.0 TDCi

Cytat:
Napisał inhalt Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Masz rację! W związku z długą listą wyposażenia i rozległą wiedzą możesz śmiało powiedzieć, że lepszy będzie mały akumulator niż duży. Polecaj wszystkim z autami w wersji Ghia, żeby kupowali małe akumulatory, a nie takie duże jak ja sugerowałem (jak mogłem tak bredzić?). Na pewno lepiej im będzie ta cała elektryka działać - z grzaniem wszystkich szyb włącznie. Nie zapomnij dodać, że podczas porannego rozruchu w mróz należy włączyć jednocześnie wszystkie odbiorniki prądu, bo wówczas mały akumulator lepiej działa.
Ja pozostanę przy swoim.
Nigdzie nie wspomniałem nawet słowem, żeby zakładać mniejszy akumulator. Naucz się czytać ze zrozumieniem.
A jak będziesz chciał zasięgnąć porady w sprawie akumulatora, to zasięgnij u kogoś, kto ma o tym pojęcie. Pojemność nie jest jedynym ważnym parametrem akumulatora, a już szczególnie w dieslu i zimą.
Każdy oczywiście zrobi co chce, może nawet założyć do 2.0tdci akumulator z biedronki za 100pln.
Warto było by jednak, żeby parametry akumulatora były dopasowane do modelu i wersji samochodu.
Greg-c-max jest offline   Odpowiedź z Cytatem