Cytat:
|
Masz rację! W związku z długą listą wyposażenia i rozległą wiedzą możesz śmiało powiedzieć, że lepszy będzie mały akumulator niż duży. Polecaj wszystkim z autami w wersji Ghia, żeby kupowali małe akumulatory, a nie takie duże jak ja sugerowałem (jak mogłem tak bredzić?). Na pewno lepiej im będzie ta cała elektryka działać - z grzaniem wszystkich szyb włącznie. Nie zapomnij dodać, że podczas porannego rozruchu w mróz należy włączyć jednocześnie wszystkie odbiorniki prądu, bo wówczas mały akumulator lepiej działa.
Ja pozostanę przy swoim.
|
Nigdzie nie wspomniałem nawet słowem, żeby zakładać mniejszy akumulator. Naucz się czytać ze zrozumieniem.
A jak będziesz chciał zasięgnąć porady w sprawie akumulatora, to zasięgnij u kogoś, kto ma o tym pojęcie. Pojemność nie jest jedynym ważnym parametrem akumulatora, a już szczególnie w dieslu i zimą.
Każdy oczywiście zrobi co chce, może nawet założyć do 2.0tdci akumulator z biedronki za 100pln.
Warto było by jednak, żeby parametry akumulatora były dopasowane do modelu i wersji samochodu.