Temat: [Focus 2008-2011] Aktualizacja oprogramowania (w serwisie)
View Single Post
Stary 25-10-2013, 17:09   #52
augusti
ford::average

Model: Ford Grand C-MAX
Silnik: 1.6 Ecoboost 150km
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Aktualizacja oprogramowania (w serwisie)

Witam, i ja podepnę się pod temat. Ponieważ również zainteresowałem się aktualizacją sprawdziłem na stronie ford etis po VIN dostępne aktualizacje dla mojego c-maxa . Okazało się że dla mojego auta jest dostępna nowa wersja softu w tym sterownik , pcm, abs i parę innych.. Przedrukowałem sobie te informację i udałem się do ASO Ford w Tarnowie. Panowie z serwisu byli lekko zdziwieni że jest coś takiego jak aktualizacja oprogramowania, stwierdzili że to mało ważne aktualizacje i nie bardzo mieli ochotę podchodzić do auta. Jednak na moją prośbę zaktualizowali soft. Efekt jest taki że spalanie od razu spadło w mieście z 8.7 na 8.1l/100km (trasy w ostatnim tygodniu jeszcze nie robiłem) przy nie zmienionym stylu jazdy. Koszt podpięcia pod kompa to 155zł.brutto. P.S. Byli bardzo ciekawi skąd mam info o aktualizacji wg. niech (ASO) to dane "tajne" do których właściciel nie możne mieć dostępu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum....Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez augusti ; 25-10-2013 o 17:10 Powód: .
augusti jest offline   Odpowiedź z Cytatem