Cytat:
|
Obejrzałem filmiki i wydaje mi się, że faktycznie za słabo ciągnie w porównaniu z moim. Czwórka jakby trochę gorzej niż u mnie ale piątka to jest mulenie a nie jazda. Jeśli jechałeś sam i bez klimy to nie jest tak jak powinno w mojej ocenie.
|
Klima u mnie nie występuję (na szczęście ;d), nawiew zawsze włączony nogi-twarz (wyjątek rano w zimę, jak nagrzewam samochód). I tak sam jechałem.
Po prostu moje odczucie takie, że te konie gdzieś uciekły, a ja się za nimi uganiam ;/. Niedługo modernizuje wydech, zostawiam tylko tylny tłumik poprzedzający go będzie wywalony. Wolniejszy wydech zawsze lepszy, i tak wiem głośniejszy ;p.
Nie mam od kogo przełożyć przepływki, może w niej leży szkopuł. Ale zauważyłem też, że zaczynają się zawory odzywać. Silnik ma realnego przebiegu 194k km, i nigdy nie było sprawdzane luzy zaworowe. Tylko nie mam ochoty zdejmować pokrywy tylko po to by sprawdzić jak u mnie jest regulowanie luzów.
Jakby ktoś miał doświadczenie, a raczej regulował już to byłbym wdzięczny o napisanie czy u mnie hydraulicznie się regulują, czy poprzez płytki. Silnik Zetec-S 98r.