Odp: Przy ostrym przyspieszaniu zapala się sprężynka i silnik gaśnie dlaczego ?
. Dalej idac jesli chodzi o pompe to tam tez jest czujnik wiec jezeli nie bylo by cisnienia bylo by za male to wyskakiwal by blad staly !!! To odpowiedz na pytanie kolegi wyzej ! Jezeli masz powietrze to poszukaj w ukladzie nieszczelnosci !!
Też, tak pomyślałem.Tym bardziej, że gdy mocniej dodam gazu to idzie, tylko przy spokojnej jezdzie strasznie szarpie. Najgorzej ruszać z miejsca. Dzisiaj rozmawiałem z mechanikiem [ponoć bardzo dobrym] i stwierdził, że to mało prawdopodobne by nawaliła pompa a wymiana pompy to ostateczność. Przy każdej ingerencji w pompe mogą występować jakieś problemy. Po niedzieli jadę do niego zobacze co on stwierdzi. Jakby tego było mało wyświetliła się nasza ''kochana'' sprężynka. Wyskoczył błąd 132b, sprawdziłem zacinają się łopatki. Nic tylko się upić. Dodam jeszcze, że tak się dzieje gdy człowiek kupuje NAIWNIE auto z przebiegiem 86 tys. a na kompie wyskoczyła informacja [ po dwóch latach], że przy 265 tys odbyła się nieudana próba wypalania filtra DPF. Miałem wtedy na liczniku 122 tys. MASAKRA.
|