View Single Post
Stary 28-10-2013, 19:29   #6
effendi360
ford::beginner

Model: Ford Mondeo MK1
Silnik: 1.8 TD
Rocznik: 1995
Domyślnie Odp: Zerwany rozrząd, na co się przygotować. Proszę o kilka porad dla laika.

Jechaliśmy ok 35-40 km na godzinę. Dopiero co ruszyliśmy z domu. Też słyszałem, że prędkość ma znaczenie. To co, mówicie rozebrać i dopiero wtedy będzie wiadomo ? Wklejam zdjęcia, które dziś na szybko cyknąłem ale to Wam pewnie nic nie da...

Cytat:
Napisał fundil Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A może cały silnik wymień. Na pewno będzie taniej
Podobno to też średnio opłacalny zakup, bo kupujesz kota w worku i równie dobrze w "nowym" silniku może mi rozrząd strzelić np za miesiąc... Tak mi gadali mądrzejsi...

Silnik około 1000zł, przekładka 500zł - no to chyba nie wyjdzie mnie drożej wymiana rozrządu i uszkodzonych elementów skoro znajomy chce te 500zł za robociznę a sam rozrząd znalazłem za 245zł - kosztu innych części nie znam ale się chyba w dodatkowych 700zł-1000zł bym zmieścił ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez effendi360 ; 28-10-2013 o 19:41
effendi360 jest offline   Odpowiedź z Cytatem