View Single Post
Stary 28-10-2013, 22:50   #18
effendi360
ford::beginner

Model: Ford Mondeo MK1
Silnik: 1.8 TD
Rocznik: 1995
Domyślnie Odp: Zerwany rozrząd, na co się przygotować. Proszę o kilka porad dla laika.

NO zadupie. Raczej w grę wchodzi zamawianie online. Irytuje mnie, że jest straszna rozbieżność w cenach części.

Cytat:
Napisał grodek75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolego, takie pisanie do niczego nie prowadzi.
Prowadzi bo przynajmniej się mniej więcej dowiem o co chodzi, a jak komuś się nie chce odpowiadać to nie musi. Wszystkie moje pytania są bardzo ogólnikowe i na pytania z pierwszego posta, chyba nikt jeszcze normalnie nie odpowiedział poza jednym wyjątkiem. Nie pytam, ile mi się zaworów zepsuło. Pytam, jakie to są w ogóle zawory (nawet linka przecież można wkleić, żeby zobaczyć jak wyglądają) i gdzie one kurna tak w ogóle są ;] i ile orientacyjnie takie coś kosztuje (czy pompa) a jak ktoś wymieniał, to chyba wie ? Napisałem w pierwszym poście że nie znam się. Wsiadam i jadę to mnie obchodzi. Niestety wiem jak mechanik może człowieka dymać bo raz w UK uderzyłem hondą w krawężnik, auto źle jechało i telepała kierownica. Pojechałem do jednego gościa - powiedział że naprawa 300 funtów, pojechałem do innego, wziął auto na 30 minut, oddał zrobione i zapłaciłem 40 za usługę. Wiem, że walnie mnie ten rozrząd po kieszeni ale chyba normalne, że chcę zminimalizować straty.

Ostatnio edytowane przez effendi360 ; 28-10-2013 o 23:04
effendi360 jest offline   Odpowiedź z Cytatem