View Single Post
Stary 29-10-2013, 16:21   #11
Snajper_881

Domyślnie Odp: Czy warto użyć dodatku do czyszczenia wtrysków??

Cytat:
Napisał AdamJ. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stosowałeś?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja TAK i do CR bym tego nie nalał..ale do Di- lałem...i efekt rewelacja...z 10 taksówkarzy na starych dieslach 8 stosuje takie mixy i te auta robią po 500 tyś km.... Skydd poprawia kulturę pracy i czyści układ..

Jeśli chodzi o fora które tu przytaczasz...to nie porównuj silników JTD do TDCi i Di...zresztą tak jak pisałem...przez dwa lata lałem Skydd + mixol...znam ludzi którzy to robią dłużej i i wszytsko na +...zaszkodzić Di kowi nie zaszkodzą...choć znam takich co leją do CR i jest też ok Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jeśli autor tematu zastosuje jakiś z podanych środków...proponuje po takim zabiegu wymienić filtr paliwa...i tu proponuje jako najniższą opcję BOSCH lub OE...na tym nie ma co oszczędać
Stosowałeś i dalej stosuję. Niema znaczenia czy do TDDi, TDI czy do JTD czy do TDCi. Właśnie do takiego szajsu jak TDCi gdzie łuszczą się pompy zalecam olej do 2T i broń boże żadnego Mixolu.
Cyt.
Cytat:
lość popiołów siarczanowych po spaleniu wpływa na pracę filtrów cząstek stałych. Jak najmniejsza ich ilość służy utrzymaniu przynajmniej takiej samej ilości cząstek stałych w spalinach, jak w paliwie bez dodatków.
W praktyce ilość około 0,1% popiołów należy uznać za bardzo małą zawartość cząstek stałych.
I tak, Liqui Moly posiada deklarowaną wartość popiołów na poziomie 0,06%, a Orlen Platinum Moto 2T 0,07%.
Stary Miksol S posiada 0,11% popiołów po spaleniu.

Read more: http://www.forum.alfaholicy.org/foru...#ixzz2j7msTHyq
Wszystkie diesle jezdzą w PL na tej samej ropie o beznadziejnej jakości, nie zaszkodzi stosować 2T pod warunkiem stosowania odpowiedniego rodzaju oleju i trzymaniu odpowiednich dawek w stosunku do ilości paliwa w baku. Efekt jest pironujący. Jeśli ktoś się boi to zawsze można lać Millers Eco Max, ja jednak nie zauważyłem kompletnie żadnej różnicy, dodaję go razem z 2T bo podobno zwiększa on liczbę cetanową.
  Odpowiedź z Cytatem