Cytat:
|
dolorek koniecznie napisz jak poszło
|
Właśnie miałem pisać. Wymiana pompy (SKF) nic nie dała. Efekt identycznie ten sam. Zrobiłem już na niej jakieś 1k i wystarczy że przy ok 140km/h odpuszczę gaz wskazówka wychyla się. Co prawda nie udało mi się zagrzać jadąc ze stałą prędkością ale na siłę tego nie sprawdzałem bo widzę że objaw pozostał. NA zimę dalsze dłubanie odpuszczam, bo w mieście wszystko ok. Coraz bardziej wydaje mi się, że silnik tak na prawdę się nie przegrzewa tylko komputer tak sobie myśli. Wydaje mi się też, iż zimna chłodnica w trakcie przegrzania to sprawa tego, że przy szybkiej jeździe przy temp. zewnętrznej ok 15 stopni to jednak pęd powietrza wychładza całą chłodnicę i to co sobie termostatem idzie z dużego obiegu nie jest na tyle duże aby płyn dochodzący do chłodnicy zdążył ją nagrzać. Chyba pełna praca chłodnicy jest na lato i stanie w korkach, a wtedy samochód się nie grzał.
Zastanawia mnie jednak jeszcze jedna rzecz i proszę o potwierdzenie czy inni też tak mają. W trybie serwisowym na zimnym silniku czyli tak po nocy przy temp. zewnętrznej ok. kilkanaście stopni komputer pokazuje jak dobrze pamiętam coś na minusie, ok, -6 stopni? W każdym razie dużo mniej niż jest fizycznie. No i nie wiem czy tak ma być czy to tak sobie komputer pokazuje bo coś tam. Sprawdzałem na dwóch różnych czujnikach, w tym jeden oryginał.