Temat: [Mondeo 2000-2007] Opony zimowe - jakie...?
View Single Post
Stary 30-10-2013, 07:51   #966
lenyk84
ford::beginner

Imię: Grzegorz
Model: Ford Mondeo MKIV
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Opony zimowe - jakie...?

Cytat:
Napisał Westu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Panowie potrzebuje porady.
Poszukuje porzadnych opon zimowych do forda transita custom. Z salonu wyjechal na 215/65/R15 .
Auto miesiecznie robi okolo 9-10tys km. Cena nie ma tu kluczowego znaczenia. Zalezy na solidnosci i przyczepnosci. Co wazne , w vw t5 zeszlej zimy zalozono opony nowe, ktore poprostu sie slizgaly , w serwisie powiedziano mi ze pierwszego roku nowe opony tak maja. Nie chcialbym czegos takiego w poszukiwanych oponach. Czy ktos jest w stanie cos godnego polecic dla mnie ?
Posiadamy w firmie 8 MB Sprinterów i 3 Mastery (przewóz osób). Od dłuższego czasu w zimie używamy tylko opony marki SAVA. Sprawdzają się znakomicie. Miesięcznie każdy z busów pokonuje od 10 do 12 tys. km. Opony polecam. Dwa tygodnie temu zakupiłem hurtowo 14 opon. W żadnym z testów jednak ich nie widziałem.

Wcześniej pytałem forumowiczów co polecają do mondeo MK4. Ostatecznie kupiłem NOKIAN WR D3. Mam nadzieję, że będę zadowolony.
Pozdrawiam
lenyk84 jest offline   Odpowiedź z Cytatem