Cytat:
|
dolorek...byl jakis service biuletyn na poprawe ogrzewania w mk1 w benzyniakach... w mniejszych silnikach, i popatrz za tym na sieci a ktos chyba linka tez podawal na tym forum.
ps. chodzilo o termostat z nizsza temp. ptwarcia i dodatkowe przewody by-pass tylko niepamietam w ktorym miejscu instalowane.
|
Dzięki, wiem, czytałem. Napiszę w skrócie, bo historia auta długa. Foczka była w serwisie Forda w niemczech, tam założyli właśnie ten termostat na 78 stopni i bypass wpinany pomiędzy mały i duży obieg blisko zasilania z góry chłodnicy. Co ciekawe raz zatkałem ten bypass i nic się nie zmieniło. Znalazłem też w necie ten biuletyn i jak na szybko czytałem to było podane aby zastosować w.w. części w przypadku problemów z przegrzewaniem ale dlaczego się przegrzewa to już nic nie napisali... Trochę śmieszne aby oficjalny biuletyn tak wyglądał, auto wychodzi z salonu i jest niby sprawne, potem coś się psuje, logicznym wydaje się wymienić uszkodzoną część, a tu nie, zastosować zestaw naprawczy, bo nikt nie wie co się tak na prawdę dzieje albo oficjalnie nie może powiedzieć
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam jeszcze jeden pomysł, który będzie mógł potwierdzić czy silnik się przegrzewa czy nie. Jak czytałem ludzie tak robią, choć nie jest to w pełni rozwiązanie problemu. Wyjęcie termostatu i jeżdżenie na otwartym dużym obiegu. Jeżeli wtedy się przegrzeje no to już coś w środku silnika, a jak nie to jakaś dziwna sprawa ze sprawnym termostatem. Niektórzy wiercą małe dziurki w termostacie aby zawsze był jakiś mały przepływ. Na razie odpuszczam na zimę.