Temat: [Mondeo 2007-2014] jaki rozmiar opon lub kół ?
View Single Post
Stary 30-10-2013, 22:50   #737
jacekn8
ford::average

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi 115KM Econetic
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Rozmiar i opony co polecacie?

Cytat:
Napisał nartson89 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zastanawiam się czy jest sens ładować koło 700 stówek, czy też sobie odpuścić. Nie chciałbym też, że po zimie okaże się, że alu są w kiepskim stanie, i trzeba je robić/kupić nowe.
Ten sezon będzie drugim kiedy postanowiłem na zimę zainwestować w felgi stalowe i to nie tylko dlatego żeby oszczędzać oryginalne alusy, ale też dlatego żeby nie spędzać połowy dnia w kolejkach u oponiarzy. Oczywiście można się umówić na konkretną godzinę, ale jak zima zaskoczy to i tak kolejka się wydłuża...
Dlatego dla mnie niesamowita wygoda, a i alusy się oszczędzają. Następnym plusem jest spokój z czyszczeniem felg. Mam bzika na punkcie czystych felg i niekiedy mi już ręce opadają jak wjadę w kałuże a co dopiero byłoby w zimie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. A z kołpakami nie ma problemu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie polecam tylko zakupu używanych z allegro bo się można nadziać na krzywe felgi
jacekn8 jest offline   Odpowiedź z Cytatem