Cytat:
|
Moim zdaniem musicie konieczie podpiac dodatkowy-niezalezny czujnik do glowicy silnika
bo z waszego filmiku-ogladalem go dopiero wczoraj-wynika tak jakby ze silnik nagle gwaltownie rozgrzewa sie po puszczeniu gazu-co jest chyba wrecz fizycznie niemozliwe.
|
tak wygląda bo wskazówka tak wskazuje ale tak oczywiście nie jest. Wpinałem się kompem (nie pamiętam nazwy softu), wskazywane było napięcie z czujnika, w trakcie przechodzenia w stan przegrzania czyli skokowej zmiany temp. napięcie zmieniało się tak samo liniowo jak w trakcie rośnięcia temp. przy nagrzewaniu silnika. Tak więc to komputer tak sobie interpretuje dane z czujnika. Z resztą do przegrzania nie trzeba puszczać gazu, wystarczy jechać ze stałą prędkością ale większą. Puszczenie gazu potrafi wywołać efekt przy mniejszej temp.
Cytat:
|
lub jakis dokladny i szybki termometr elektroniczny
|
Sprawdzałem pirometrem na postoju, temp podobna, niższa o jakieś 10 stopni ale trudno jest zmierzyć dokładnie tam gdzie dotyka czujnik - bo jest wkręcany jak świeca. W trakcie przegrzania faktycznie trzeba by mieć coś przyklejonego ale fizycznie jak pisałem powyżej temp. na pewno nie skacze o 10 stopni.
Cytat:
|
sprawdzaliscie bledy silnika?
|
tak, brak
Cytat:
|
Tabelki do czujników...mozna to odczytac za pomoca np. ELMa jezeli nie bedzie podawane w celcjuszach-to to jest wykres napiecia w zaleznosci od temp.
Temperatura płynu chłodzącego °C (°F) CHT (V) napiecie na CHT
20 (68 ) 3,09
40 (104) 2,15
70 (158 ) 1,04
80 (176) 0,79
90 (194) 0,61
97 (206) 3,51 tu pewnie powinno byc 0,51
105 (221) 3,25 a tu 0,25
|
Sprawdzałem, tylko jak pamiętam miałem zakres od ok . 3,5V dla zimnego do 2,45V przy przegrzaniu. Nie wiem, może soft źle pokazywał. Patrzyłem na dwóch czujnikach, w tym jeden używany ale oryginał. Różnica między nimi była ale minimalna, pewnie rozrzut parametrów półprzewodnika.
Cytat:
|
Sygnału czujnika ECT w woltach, skorzystaj z załączonej tabeli zawierającej odpowiednie wartości w stopniach Celsjusza:
|
Hmm, ECT? A co to? Niektórzy piszą, że jest jakiś drugi czujnik temperatury ale wydaje mi się że mam jeden, pytałem jakiegoś mechanika, niby potwierdził, w serwisie jak pytałem o cenę czujnika temp dla tego modelu to nie pytali o nic więcej tylko podali cenę, więc jakby jeden był ale....
Cytat:
|
Z tego co napisaliscie to by-pass wchodzi do obudowy termostatu?
czy by-pass wchodzi do weza do chlodnicy?
|
Jest tak jak w biuletynie, który podałeś czyli nie do obudowy, tylko na wężach
Cytat:
|
jezeli silnik nie potrzebuje mocnego chlodzenia (np. spokojna jazda)- to czesc plynu ktora plynie przez chlodnice i jest chlodzona-w zupelnosci wystarcza do chlodzenia silnika,
ale przy mocnym obciazeniu potrzeba zwiekszyc przepływ wody przez chlodnice-zmniejszajac przeplyw wody przez nagrzewnice!!!!
|
Niby się zgadzam ale to robią przekroje węży, ten do chłodnicy ma kilka razy większą powierzchnię przekroju, więc chcąc nie chcąc wody powinno płynąć więcej (aczkolwiek hamowany jest na termostacie bo tam przepływ mniejszy).
Cytat:
|
TERAZ UWAGA-normalnie najczesciej zadanie to spełnia termostat z dodatkową blaszką na koncu....Która pewnie u was nie wystepuje????????
|
Nie wiem jak jest u mnie, sprawdzę w domu, aczkolwiek skoro fabrycznie było dobrze to po wymianie na taki sam też powinno być dobrze, bez czarowania z jakimiś blaszkami. Jak pisałem wcześniej, wygląda jednak na to, iż termostat w czasie jazdy za bardzo się nie otwiera, więc blaszka nic nie da.
Cytat:
|
Znalazlem ten biuletyn...
[...]czyli podejrzenia sa słuszne...
w pierwszej kolejnosci PCM-kalibracja sterownika silnika
a w drugiej robienie by-passu z powrotu nagrzewnicy do chlodnicy w celu zwiekszenia przeplywu przez chlodnice.
A wiec radze zaczac od sprawdzenia rzeczywistej temperatury silnika bo moze sie okazac ze to tylko ECU-sterownik silnika wymaga kalibracji.
|
PCM kalibracja, a jak się to robi? Sprawdzę w sofcie który mam ale jak pamiętam tam jest tylko jakaś opcja w stylu "ponowna adaptacja wszystkich modułów które można adaptować". By-pass - jak pisałem, kiedyś chodziło bez więc chyba można to naprawić bez dodawania innych elementów. Aktualnie opieram się najbardziej na porównaniu temp. chłodnic w obu moich autach i wynika z tego że w foce przepływ przez chłodnicę jest dużo za mały co by świadczyło o jakimś dziwnym problemie z termostatem. Może założę taki jaki proponuje fabryka czyli jakieś 90 stopni?? Może jest jakaś mała fizyczna różnica między nimi?
A wracając do biuletynu, śmiać się chce, najpierw każą sprawdzić klasyczne elementy w przypadku przegrzania, a potem zastosować bypass i termostat czyli wynika z tego że z niewiadomych przyczyn przegrzewa się i nie da się naprawić wymieniając uszkodzoną część
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.