Witam,
Jestem tu nowy i mam nadzieję że ktoś mi pomoże... od miesiąca mam problem a moim fordem focusem mk1 1.6 rocznik 99.. zaczęło się od lekkiego szarpania przy przyśpieszaniu więc postanowiłem wymienić świece kable filtry itp.. by autko już na zime przygotować.. ale niestety nie pomogło... i jakies 2 tyg temu auto miało zero mocy i szarpało strasznie, nie mogłem podjechać nawet pod lekki wzniesienie bez rozpędu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.... mechanik odkrył ze katalizator jest strasznie zapchany i wydłubaliśmy go i dalej to samo było.. odkrył że pompa daje strasznie małe ciśnienie.. to sprawdziłem inna pompę od znajomego i dalej to samo...cisnienia na tłokach jest super... komputer wskazał zwarcie sondy lambdy i wiadomo co.. przełozyliśmy listwe wtryskową od innego focusa i też... zmieniłem przepływomierz i też.. ale troche sie poprawiło bo super chodzi na zimnym ale na ciepłym tragedia... gaśnie szarpie, parska i ladwo jedzie.. nie wiem juz z mechanikami nie mamy pomysłów komputer nie pokazuje wcale błedów... a kasy wydałem juz naprawde dużo.. prosze o jaką kolwielk pomoc bo juz nie wiem co z tym robic... pozdrawiam