View Single Post
Stary 01-11-2013, 09:09   #232
marcysia
ford::average

Imię: Tomek
Model: Focus MK3 FL, Focus MK2
Silnik: 1,5 TDCI 120 KM / 1,6 TDCI 109 KM
Rocznik: 2017 / 2005
Domyślnie Odp: Zaślepienie EGR, jakie konsekwęcje?

Rura to mały problem bo może być zarówno wąż od pralki, peszel do instalacji elektrycznej jak i dowolny wąż z tego czy innego auta o odpowiedniej średnicy. Ja mam chyba z jakiegoś VW. Po wyjęciu rury od strony turbiny będziesz miał na końcu metalową rurkę jako łącznik - na nią nasuniesz swój "przedłużacz". Na górze jak odepniesz wąż (jeśli jeszcze masz dobre obie zapinki) to zobaczysz, że można jego końcówkę przekręcić o dowolny kąt tak, żeby dalej był "zapięty" a rura pójdzie w wybranym kierunku. Jedni kierują go w stronę ściany grodziowej i wtedy idzie trochę w górę, ja odwróciłem w stronę chłodnicy i idzie w dół gdzie kończy się w okolicy osłony pod silnikiem. Dla mnie większym zmartwieniem było z czego zrobić zaślepkę po wyjętym wężu ale i tu jest pełna dowolność - byle nie "wessało" go do turbiny. Jak widzisz - którą drogą by nie iść dojdziesz do tego samego miejsca - suchej turbinyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg odma.jpg (88.2 KB, 292 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg odma1.jpg (43.7 KB, 278 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez marcysia ; 01-11-2013 o 09:17
marcysia jest offline   Odpowiedź z Cytatem