Temat: [Focus 1998-2004] Przedni reflektor - mycie i demontaż?
View Single Post
Stary 02-11-2013, 12:58   #1
rafal201988
ford::average

Imię: Rafał
Model: Mondeo mk4, S-Max mk2
Silnik: 1,6 16V benz, 1,5 Eco
Rocznik: 2010, 2018
Question Przedni reflektor - mycie i demontaż?

Witam,

jako że poznaje nowego focusa w moim domu pojawia się kolejny problem, a mianowicie przedni reflektor (lampa). Otóż gdy zakupiłem go brakowało jednej zaślepki w lampie. Nie wiem jak długo bez niej jeździł poprzednik ale ja miesiąc śmigam bez tego. Szukam cały czas owej zaślepki (na forum znalazł się ktoś kto to posiada więc kwestia zakupienia). I teraz dziś zauważyłem że lampa w środku jest już zabrudzona dosyć i nie wiem czy da się to umyć czy teraz tylko wymiana lampy wchodzi w grę. Mył ktoś przednie lampy wodą? Myślałem o wymontowaniu lampy, wlaniu do niej wody i umyciu jej tak jak butelki czyli potrząsać nią jakiś czasGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wylać wodę i dobrze wysuszyćGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Mam tylko jeszcze problem z wymontowaniem lampy bo po odkręceniu jej blokuje mnie plastik na środku którego nie mogę zdemontować...

Proszę się nie śmiać z pomysłu bo na pewno może wydać się on głupiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Robił tak ktoś kiedyś? daje to efekty czy nie?

Pozdrawiam
rafal201988 jest offline   Odpowiedź z Cytatem