hmmm, powodzenia jak ktoś wierzy we wszystko co napisze AŚ
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Handlarz może- nie musi- odstąpić od umowy, może- nie musi- pokryć koszt naprawy. Ale może też wypłacić mu rekompensatę finansową za wyższy niż w rzeczywistości przebieg. I wiecie ile to będzie? cofka o 100 tys km, więc obstawiam jakieś 10% wartości samochodu- czyli 1500 PLN.
W taki sposób to handlarze by musieli płacić ludziom za zużyte klocki hamulcowe po pół roku od zakupu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tym bardziej, że DCi z tamtych lat miewają problemy z panewkami i turbosprężarkami (ten typ tak ma)- nawet gdyby kupił w salonie jako nowe, przejeździł 100 tys km(nie 200) i by mu się zepsuło po 8 latach- mimo serwisowania w ASO- Renault by się na niego wypięło (no może jakiś rabat na części), a co dopiero handlarz.
Ja takich ludzi nie żałuje- Renault ma fajną bazę serwisową, wiele można łatwo i szybko potwierdzić. Napalił się na fajną wersję, 1000000000000% oryginalny lakier, wąsaci doradcy polecali bo tanioooo- efekt widać.
Smutne jest to, że mam "tanio, ale..*"
*wysoki przebieg, uszkodzenia wizualne, uboga wersja etc.
to nie chcą, bo wysoki przebieg, porysowany/do malowania, nie ma skóry/nawi
Mam idealny, ale droższy niż średnia rynkowa samochód, nie chcą, bo ZA DROGI, można mieć taniej itd.
Wszystkiego mieć nie można- póki co ludzie oszukiwani są na własne życzenie- widać to po tym dziale. 1/100 tematów przedstawia auto, które dobrze rokuje. Reszta to typowe "okazje". 70% sprowadzonych Mondeo wrzucanych do oceny tutaj, trafia do działu cofek (tutaj szacunek dla Wojtka).