View Single Post
Stary 04-11-2013, 18:59   #18
kicaj
ford::professional

Model: ZB
Silnik: 1.9
Rocznik: too old
Domyślnie Odp: Kupujesz auto i handlarz przekręcił Ci licznik?

Cytat:
Napisał Markoo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
cynk do prokuratury, mam na myśli oszustwo polegające na "niekorzystnym rozporządzeniu mieniem" a to jest sprawa karna, jeśli dojdzie do udowodnienia to wyrok, pierwszy zapewne w zawiasach, a jak znajdzie się inny oszukany klient i sprawa się powtórzy to zawiasy trzeba będzie odsiedzieć
tak tylko trzeba będzie udowodnić że to on kręcił... a ten będzie się tłumaczył że taki kupił, i że zawinił że nie sprawdził przebiegu. jedynie konfrontacja z osobą która mu sptrzedała za granicą mogłaby coś wyjaśnić ale znając polską prokuraturę umorzą ze względu na niską szkodliwość czynu (bo im się nie będzie chciało pisać do prokuratur innych krajów)

tzn o ile sami nie założymy sprawy i nie dopilnujemy jej to raczej nic innego nie grozi handlarzowi. Zresztą w ostatniej gazecie ADAC poruszany jest również problem oszustw na przebiegu w niemczech. Planuje się tak wpłynąć na producentów by ci uniemożliwili korektę liczników
kicaj jest offline   Odpowiedź z Cytatem